Her på siden har jeg samlet 5 forskellige opskrifter på gode og lækre boller.
Duften af hjemmebag og weekend hænger unægteligt godt sammen. Jeg elsker at bage i weekenden, fordi der er mere tid til at hygge om det og eksperimenterer med forskellige opskrifter – og så findes der bare ikke noget bedre end nybagte boller!
Det er selvfølgelig ikke altid, at man har masser af tid selvom det er weekend, men nybagte boller er bare en lækker og god start på weekenden.
Boller med honning og havsalt
Boller med honning og havsalt er virkelig blevet et hit herhjemme. Det lyder måske lidt specielt, men jeg kan garantere, at de smager virkelig godt.
De bliver både saftige og får en rigtig god krumme. Dejen kan nemt laves klar aftenen inden og så hæve natten over i køleskabet.
Det er en fordel at bruge en røremaskine, da dejen skal æltes grundigt, men man kan sagtens ælte den i hånden og specilet, hvis man vælger at hæve den natten over i køleskabet.
Opskriften på boller med honning og havsalt finder du her.
Sprøde italienske boller
De her sprøde italienske boller smager helt ubeskriveligt godt. Som det ses på billedet, bliver de meget luftige og de får en helt perfekt skorpe. De er nogle rigtige smørtyve og perfekte til en god skive ost. De minder om det gode brød man får på nogle italienske restauranter – de vil helt sikkert imponere de fleste gæster.
Igen er det en fordel at have en røremaskine, men ikke en nødvendighed. Denne dej er dog meget våd og klistret, så den kan være svær at ælte i hånden – dermed ikke sagt at det er umuligt.
Dejen til bollerne kan også bruges til flutes, som er rigtig gode med f.eks. skinke, ost og en god sprød salat.
Opskriften på italienske boller finder du her.
Perfekte rundstykker
Hvem vil ikke gerne kunne lave perfekte og sprøde rundstykker derhjemme? Denne opskrift giver helt sprøde rundstykker, der er bløde indeni – lige som et godt rundstykke skal være.
Opskriften er overraskende nem og kræver hverken mange ingredienser eller meget tid.
Det ville være ideelt med en ovn, der har en dampfunktion, men det har jeg ikke. Derfor bruger jeg bare et fad i bunden af ovnen, hvori jeg hælder kogende vand ca. hvert 10. minut. Det er vigtigt at fadet fjernes og dampen lukkes ud af ovnen 5 minutter før rundstykkerne er færdige, ellers bliver de ikke ordentligt sprøde – og det jo lidt ideen med et godt rundstykke.
Opskriften på rundstykker finder du her.
5-korns boller
Jeg var lidt skeptisk før jeg kastede mig ud i disse 5-kornsboller, da jeg aldrig har være så god til alt for groft brød med alt for mange kerner. Men det måtte jeg hurtigt tage i mig igen, efter at have smagt dem. Selvom de både er grove og fyldt med kerner, bliver de utroligt luftige og virkelig gode – de er faktisk gået hen og blevet de foretrukne boller jeg bager.
Jeg bager ofte en stor portion af dem, så der er nok til den kommende uge. De er nemlig også helt perfekte som frokostboller eller til madpakken.
Opskriften på 5-kornsboller finder du her.
Boller med havregryn og fuldkornshvedemel
Denne opskrift på boller med havregryn og fuldkornshvedemel, startede egentligt som et forsøg på at lave nogle grove flutes. Men da der var en del dej tilbage, brugte jeg den til at lave boller toppet med chia- og sesamfrø. De blev over al forventning og derfor fortjener de også en plads på denne liste.
Opskriften på boller med havregryn finder du her.
Jeg håber at nogle af opskrifterne kan inspirere til gode weekendboller.
Fandt du ikke hvad du ledte efter, kan du se flere opskrifter på boller her.
Del meget gerne dine erfaringer eller egne opskrifter på gode weekendboller i kommentarfeltet nederst på siden.