Ærtesuppe med råmarineret laks smager helt fantastisk. Det er en anderledes, men utrolig lækker forret, som de fleste vil sætte stor pris på.
Det vil nok for mange virke som en sjov kombination, men den kolde råmarinerede laks går rigtig godt med den varme ærtesuppe.
Det er vigtigt med en god frisk laks fra fiskehandleren, når man arbejder med helt rå fisk.
Retten tager en del tid at lave, da laksen skal marineres i minimum 6 timer inden den kan bruges. Man kan med fordel marinere laksen dagen før, da ærtesuppen er hurtig at lave og man hurtigt herefter kan anrette og serverer det hele. Alternativt kan man også erstatte den råmarinerede laks med en god varmrøget laks.
Til en god suppe hører også noget lækkert brød og hertil passer sprøde italienske boller rigtig godt – opskriften kan også bruges til at lave lækre flutes.
Det var første gang vi lavede ærtesuppe med råmarineret laks, men det bliver bestemt ikke sidste gang!