English Muffins

English muffins - engelske muffins
English Muffins er utroligt lækre og faktisk meget nemmere at lave, end jeg have regnet med.
Jeg var først lidt skeptisk, da jeg så de skulle “steges” på en pande, og altså ikke bages i ovnen.
En anden lidt speciel ting ved English Muffins, er at de ikke skal skæres over, men i stedet prikker man dem hele vejen rundt med en gaffel og kan derefter vride dem fra hinanden. Det skulle gøre dem mere ujævne og bedre at riste.

Jeg laver altid dejen om aftenen og stiller i køleskabet, så den er klar til næste morgen, hvor den skal bruges. Man behøver ikke koldhæve dejen, men hvis du ikke gør, skal du bruges 30 g gær i stedet og lade dejen stå overdækket på køkkenbordet og hæve til ca. dobbeltstørrelse.

Jeg kastede mig i første omgang over de engelske muffins, fordi jeg forsøgte at efterligne de lækre McMuffins fra McDonald’s (hvilket faktisk lykkes over al forventning), men de kan også sagtens bruges som helt almindelige/anderledes morgenboller.
Denne opskrift på English Muffins er i hvert fald blevet et hit herhjemme.

English Muffins

4 af 3 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Bagværk, Boller, MorgenmadSværhedsgrad: Middel
Antal

6

stk
Forberedelse

1

time 
Tilberedelse

10

minutter
Tid i alt

1

time 

10

minutter

English Muffins er noget helt specielt og de smager fantastisk. De skal helst koldhæves og derefter steges på en pande.

Ingredienser

  • 280 g hvedemel

  • 2 dl mælk

  • 50 g smør

  • 1 tsk havsalt eller alm. salt

  • 1,5 spsk sukker

  • 15 g gær

  • lidt majsmel

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og hæld derefter mælk og sukker i gryden
  • Sørg for at blandingen er lillefingervarm, hæld den over i en skål og opløs gæren deri
  • Tilsæt salt og rør hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen er let og smidig
  • Sæt dejen overdækket i køleskabet, til den skal bruges næste morgen
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur (ca. 45 minutter)
  • Fordel lidt majsmel på køkkenbordet og hæld dejen ud på det
  • Tryk eller rul dejen ud til den er ca, 1 cm høj over det hele
  • Brug en udstikker eller et stort glas, til at trykke 6-8 boller ud (man kan også rulle dejen til en stor pølse og skære stykker af 1 cm)
  • Dæk bollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve i 30-40 minutter
  • Bag bollerne på en tør pande ved lav- til middelvarme i ca. 7-10 minutter på hver side, eller indtil de er flotte gyldenbrune
  • Prik dem hele vejen rundt med en gaffel og vrid dem fra hinanden når de skal bruges

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*