English Muffins er utroligt lækre og faktisk meget nemmere at lave, end jeg have regnet med.
Jeg var først lidt skeptisk, da jeg så de skulle “steges” på en pande, og altså ikke bages i ovnen.
En anden lidt speciel ting ved English Muffins, er at de ikke skal skæres over, men i stedet prikker man dem hele vejen rundt med en gaffel og kan derefter vride dem fra hinanden. Det skulle gøre dem mere ujævne og bedre at riste.
Jeg laver altid dejen om aftenen og stiller i køleskabet, så den er klar til næste morgen, hvor den skal bruges. Man behøver ikke koldhæve dejen, men hvis du ikke gør, skal du bruges 30 g gær i stedet og lade dejen stå overdækket på køkkenbordet og hæve til ca. dobbeltstørrelse.
Jeg kastede mig i første omgang over de engelske muffins, fordi jeg forsøgte at efterligne de lækre McMuffins fra McDonald’s (hvilket faktisk lykkes over al forventning), men de kan også sagtens bruges som helt almindelige/anderledes morgenboller.
Denne opskrift på English Muffins er i hvert fald blevet et hit herhjemme.