Forloren hare med den bedste sovs

Forloren hare er en af mine absolute favoritter indenfor mormormad. Jeg har efterhånden lavet det et utal af gange og det bliver en succes hver gang. Som alt andet mormormad skal der selvfølgelig rigtig piskefløde i – og gerne i rigelige mængder.
Til en forloren hare skal der også serveres en rigtig god brun sovs. Den er heldigvis nem at lave og er fyldt med smag. Når fløden ligger ved haren i ovnen, samler den både smag og saft fra farsen, så når haren er færdig, tager det kun et par minutter at få sovsen helt på plads.

Forloren hare med den bedste sovs

5 af 1 bedømmelse
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, FavoritterSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Forberedelse

30

minutter
Tilberedelse

45

minutter
Tid i alt

1

time 

15

minutter

Ingredienser


  • Forloren hare
  • 500 g hakket kalv og flæsk

  • 1 spsk groft salt

  • 1 æg

  • 2,5 dl piskefløde

  • 1 stort løg

  • 2 pakker bacon i skiver

  • 1,5 spsk ribsgele

  • 2 fed hvidløg

  • 1 dl rasp


  • Sovs
  • 4 dl fløde

  • 2 spsk vildt bouillon

  • 2 spsk ribsgele

  • salt & peber

  • sovsekulør

  • maizena jævner

Fremgangsmåde


  • Forloren hare
  • Rør kødet sejt med saltet – det tager omkring 5 minutter
  • Skær den ene pakke bacon i små stykker af ca. ½ cm – den anden skal gemmes til at pakke haren ind
  • Tilsæt æg, det skårede bacon, løg, ribsgele og en 2,5 dl fløde og rør det godt sammen igen
  • Press hvidløgene over farsen og hæld en ½ dl rasp i – rør det godt sammen
  • Lad nu farsen hvile i minimum 30 minutter
  • Fordel farsen i et ildfast fad og form den. Dæk den herefter med bacon og drys den sidste halvdel af raspen over
  • Brun den i ovnen i 15 minutter på 225°C varmluft
  • Tag den ud og hæld fløde i fadet, så det går op til ca. midten af farsen (brug ca. 3-4 dl fløde)
  • Sæt den i ovnen på 180°C varmluft i 30 minutter

  • Sovs
  • Når haren er færdig hældes alt fløde og saft fra fadet op i en gryde
  • Bring det i kog og tilsæt 2 spsk ribsgele, 1½-2 spsk vildt bouillon og eventuelt mere fløde, hvis der ikke er nok
  • Smag til med salt, peber og eventuelt mere ribsgele
  • Herefter tilsættes lidt kulør til sovsen og til sidst hældes jævner i sovsen, til den har den ønskede konsistens

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*