Mange holder sig fra hjemmelavet bearnaise, fordi de er bange for at den skiller og bliver uspiselig. Det er ærgerligt, for en hjemmelavet bearnaise smager altså langt bedre end dem man køber – og så er der altid pluspoint for at have lavet den selv!
Vi har flere gange lavet bearnaise på den “rigtige” måde, men denne er bare nemmere og der er ingen forskel på smagen.
Denne bearnaise er utrolig simpel og kræver faktisk kun at du har en stavblender.
Hvis du følger opskriften, garanterer vi at du får en lækker hjemmelavet bearnaise, med den helt rigtige konsistens, der ikke skiller.
Skal man stoppe med at hælde smø i når det har konsistens som mayonnaise? Jeg fortsatte og fik skilt sauce
Hej Kirsten,
Du kan altid stoppe, når du mener sovsen har den rette konsistens. Alt smørret kan dog sagtens bruges i denne opskrift.
Hvis sovsen er skilt, har dit smør nok været en smule for varmt, eller er blevet hældt for hurtigt i.
Hvis sovsen skiller, kan man piske en ny æggeblomme op og langsomt hælde den skilte sovs i, samtidig med at der piskes.
Håber det lykkes bedre næste gang 🙂