Hjemmelavet frisk pasta

Warning: Undefined variable $attachment in /customers/8/6/7/vores-opskrifter.dk/httpd.www/wp-content/plugins/recipe-card-blocks-by-wpzoom-pro/src/structured-data-blocks/class-wpzoom-premium-recipe-card-block.php on line 1290 Warning: Undefined variable $attachment in /customers/8/6/7/vores-opskrifter.dk/httpd.www/wp-content/plugins/recipe-card-blocks-by-wpzoom-pro/src/structured-data-blocks/class-wpzoom-premium-recipe-card-block.php on line 1290 Warning: Undefined variable $attachment in /customers/8/6/7/vores-opskrifter.dk/httpd.www/wp-content/plugins/recipe-card-blocks-by-wpzoom-pro/src/structured-data-blocks/class-wpzoom-premium-recipe-card-block.php on line 1290

Hjemmelavet frisk pasta smager bare bedre! – og så er det faktisk ret nemt at lave.

Efter vi fik lånt en pastamaskine har vi ikke købt pasta en eneste gang. Det er super hurtigt at lave selv og så smager det bare meget bedre.
Dejen til pastaen kan sagtens laves dagen før, eller du kan fryse den og tage den op når du skal bruge den.

En nem huskeregel er, at der går 1 æg til 100 g mel. Vi laver næsten altid 300 g pasta, da denne mængde passer fint til kødsovs eller anden pastaret. 300 g er også meget passende, hvis du ønsker at bruge din friske pasta til lasagneplader.

Jeg bruger altid durummel, fordi det giver pastaen lidt mere bid, men du kan sagtens bruge ren hvedemel eller blande forholdene som du ønsker.

Som nævnt er æg og mel alt du skal bruge. Salt og olie får pastaen alligevel fra det vand du koger den i.

Hjemmelavet frisk pasta

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Bagværk, PastaSværhedsgrad: Let
Antal

3

personer
Tid i alt

30

minutter

Ingredienser

  • 3 æg

  • 300 g durummel

Fremgangsmåde

  • Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i midten.
  • Slå æggene ud i fordybingen. Du kan også først slå dem ud i en skål og derefter hælde det i fordybningen.Hjemmelavet pasta
  • Pisk forsigtigt rundt i æggene med en gaffel, så du langsomt samler mere og mere mel i æggemassen.
  • Når æggene er optaget i melet og dejen bliver mere fast, kan du begynde at ælte dejen med hænderne.
  • Der skal æltes indtil overfalden er helt blank og konsistensen minder om modellervoks.hjemmelavet pasta dej
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i minimum 30 minutter.
  • Tag dejen ud af køleskabet og skær den i 3 lige store stykker.
  • Kør dem igennem pastamaskinen en ad gangen. Start med den tykkeste indstilling og kør dem trinvis igennem de forskellige størrelser, til du har den størrelse du ønsker. Hvis dejen begynder at sprække eller klistre, kan du drysse med lidt ekstra mel. Sprækker den for meget, kan du lade den ligge og hvile i 15 minutter inden du forsætter.
  • Nu skal du vælge hvilken slags pasta du vil lave / eller hvilken slags pasta din maskine kan lave.
  • Kør de lange plader igennem maskinen, så de bliver til den pasta du har valgt. Sørg for at drysse den færdige pasta med en lille smule mel og vend rundt i det, så de ikke klistrer sammen.Hjemmelavet pasta
  • Kog pastaen i letsaltet vand med en lille smule olivenolie i ca. 3 minutter.

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*