Vaniljeis med chokoladestykker og…
Denne opskrift på vaniljeis med chokolade, kan ses lidt som en god grundopskrift på vaniljeis med chokolade. Det er muligt at eksperimenterer og prøve sig frem med en masse ekstra smage og tilbehør. F.eks. kan du prøve at tilføje lidt daim, knuste chokolade skildpadder, mandler, karamel osv. Det er altid en god ide at lave grund isen og tage lidt fra af den. Så kan du nemt tilføje nye ting til resten og prøve noget nyt hver gang. Har du først en god grundopskrift på is, kan du komme rigtig langt.
Vaniljeis på ismaskine
Fordelene ved at køre vaniljeis på en ismaskine er mange. Du undgår at isen krystalliserer, isen er meget hurtigere klar til servering og det er i det hele taget meget nemmere at arbejde med. Ejer du ikke en ismaskine er det overhovedet ikke noget problem, man kan nemlig sagtens lave god is uden en ismaskine. Denne opskrift er faktisk lavet uden ismaskine, men kan sagtens køres på en ismaskine.
Vaniljeis uden ismaskine
Som sagt er denne opskrift på hjemmelavet vaniljeis med chokoladestykker lavet uden ismaskine. Som udgangspunkt kan alle is laves uden ismaskine, men arbejdet er noget nemmere med en maskine. Specielt hvis du ønsker at tilføje mange forskellige ting til isen, er det en fordel med en maskine. Når du laver vaniljeis uden ismaskinen, er der nogle ting, der er vigtige at være opmærksomme på – de kommer her:
- Sørg for at isen bliver rørt rigtig godt sammen, inden den kommer i fryseren.
- Når isen er rørt, skal den i en beholder med låg.
- Efter 30 minutter i fryseren, tages isen ud og røres godt igennem.
- Efter yderligere 30 minutter røres igen.
- Vent en times tid og forsøg at rør isen igen.
- Jo mere du rører i isen, jo større chancer for at du undgår at isen krystalliserer
- Isen burde være klar til servering efter 5 timer i fryseren.
Kombiner eventuelt denne hjemmelavede vaniljeis med vores nøddekurve og/eller flydende saltkaramel
Husk at tage isen ud af fryseren små 20 minutter inden den skal spises.
Så er der vidst kun tilbage at sige velbekomme!