Indbagt mørbrad i cremet hvidvinssauce

Dette er en lidt nyere version af en klassisk indbagt mørbrad. I stedet for en hel mørbrad, er den skåret i strimler og fyldet er blandet i en cremet hvidvinssovs, der giver retten en helt fantastisk smag.
Hvis der er rester, kan den nemt varmes igen dagen efter.
Vi har efterhånden lavet mange forskellige variationer af indbagt mørbrad, men denne har vundet førstepladsen og det er uden tvivl den vi laver fremover.

Indbagt mørbrad i cremet hvidvinssauce

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: AftensmadSværhedsgrad: Let
Antal

4

personer
Forberedelse

25

minutter
Tilberedelse

20

minutter
Tid i alt

45

minutter

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad

  • 2 spsk smør eller margarine

  • 6 butterdejs plader

  • 1 pakke bacon tern

  • 125 g brune champignoner

  • 1 stort løg

  • 2,5 dl hvidvin

  • 1 terning oksebouillon

  • 0,5 l fløde

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Hvis butterdejspladerne er frosne tages de ud af fryseren så de er klar til senere
  • Puds mørbraden og skær den i mindre lange strimler
  • Skyl champignonerne og skær dem ud i mindre stykker
  • Steg baconen på panden, når de er sprødstegte tag baconen af panden og læg det i en skål
  • Brun mørbrad strimlerne af på panden med baconfedtet og evt. 1 spsk smør eller margarine i ca. 1-2 minutter
  • Når mørbrad strimlerne er brunet af, tages de af panden og lægges i skålen med bacon
  • Steg champignonerne på panden, når de er færdige tages de af panden og lægges i skålen med bacon og mørbrad
  • Hak løget og steg det på panden med 1 spsk smør eller margarine
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft
  • Tilsæt hvidvin på panden og lad det simre ind til det halve
  • Tilsæt fløde og boullionterning og lad det simre til det får en tykkere konsistens
  • Smag saucen til, der kan tilsættes mere fløde hvis hvidvins smagen er for gennemtrængende
  • Hæld halvdelen af hvidvinssaucen op i en skål som sauce til retten senere
  • Bland bacon, mørbrad, løg og champignoner med resten af saucen på panden
  • Smør fadet som den indbagte mørbrad skal lægges i
  • Læg 3 butterdejsplader i bunden af fadet så de lige overlapper hinanden
  • Placer fyldet fra panden i midten af butterdejspladerne ca. 2/3 cm fra kanten
  • Læg de sidste 3 butterdejsplader ovenpå og fold kanterne fra bunden op så butterdejen bliver lukket (benyt evt. en smule vand til bedre lukning)
  • Pensl butterdejen med et 1 sammenpisket æg
  • Stil retten i ovnen i ca. 20 minutter, når butterdejen er gyldenbrun er retten færdig

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

indbagt mørbrad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*