Kartoffelsuppe med porrer og stegt flæsk
Antal
4
personerForberedelse
20
minutterTilberedelse
25
minutterTid i alt
45
minutterKartoffelsuppe med porrer er en klassiker til de kolde vintermåneder. Vi har valgt at tilføje gulerødder i suppen for at give den lidt sødme, de kan sagtens undlades så anbefaler vi bare, at der puttes flere porrer i istedet for. For at give kartoffelsuppe med porrer et tvist og samtidig mere fylde til at mætte de sultne maver, har vi valgt at tilføje stegt flæsk, som giver en god kontrast til den friske suppe – men pas på, man kan blive afhængig 🙂
Ingredienser
15 g smør
1 l øg
500 g kartofler
200 g porrer
100 g gulerødder
9 dl vand
1 dl fløde
500 g stegt flæsk
1 gr øntsagsbouillon
salt & peber
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme
- Svits løgene i et par minutter (de må ikke blive brune)
- Tilsæt kartofler, porrer, gulerødder, boullionterning samt vand
- Lad suppen koge i 25 minutter
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær sværen af flæsket og skær flæsket ud i tern
- Fordel flæsket på en bageplade og drys salt over
- Sæt flæsket i ovnen og lad det stege indtil det er sprødt (ca. 20-30 minutter)
- Når suppen er kogt færdig, blendes den enten med en håndmixer eller ved hjælp af en blender (hvis man benytter en blender, så pas på dampen i blenderen. Det kan få låget til at springe af og så har man suppe i hele køkkenet)
- Når suppen er blendet færdig, hældes den tilbage i gryden ved svag varme
- Smag til med lidt fløde og salt
Vil du gemme opskriften?
Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest
Følg med i nye opskrifter
Like us on Facebook