Koteletter i fad bringer minderne tilbage til mormors køkken og jeg har forsøgt at efterligne hendes opskrift så godt som muligt. Koteletterne bliver meget møre og sovsen er fyldt med smag – lige som koteletter i fad skal være i mine øjne. Retten kræver at man har lidt tid på hånden, men hvis det kniber med tiden, kan det hele laves på 40 minutter. Her bringer du bare sovsen i kog, hælder den over de brunede koteletter og giver det 30 minutter i ovnen på 180°C varmluft. Koteletterne bliver dog ikke helt så møre, som ved langtidsstegningen.
Gammeldags koteletter i fad
Vi har altid været begejstret for mormor mad og gammeldags koteletter i fad er ingen undtagelse. Der er noget helt specielt ved retterne og så er vi generelt glad for retter med masser af fløde og smør.
Retter som denne skal have lov til at stå og simre i flere timer, som det ofte gjorde i gamle dage. Det hjælper til en meget mere koncentreret smag og så er der flere timer at glæde sig i. Målet med denne opskrift var at komme så tæt på koteletter som mormor lavede dem i gamle dage – og det synes jeg faktisk er lykkes meget godt. Gammelsags koteletter i fad er en af vores helt store favoritter. En anden favorit er vores mørbradgryde.
Vil du have sunde koteletter?
Hvis du vil have en sundere version af koteletter i fad, kan du ret nemt lave lidt om i opskriften. Koteletter i fad kan sagtens laves med en masse grøntsager. Grøntsager som gulerødder, squash, porrer, peberfrugt, broccoli og forårsløg passer rigtig godt til koteletterne.
Piskefløden i opskriften kan erstattes med samme mængde mælk. Derudover kan bacon og cocktailpølser også undlades. Alle grøntsagerne er også med til at køre retten meget mere frisk. Det gør også at den passer meget bedre som en sommerret, i forhold til den oprindelige opskrift, der nok er bedre egnet til vinterhalvåret.
Tips til verdens bedste koteletter i fad
Der findes et hav af opskrifter på koteletter i fad og der er helt sikkert rigtig mange gode opskrifter. Jeg har nogle bestemte ting jeg gør og bruger hver gang, og så skal der selvfølgelig også være plads til at eksperimentere lidt en gang i mellem.
Efter min mening, giver følgende punkter de bedste koteletter i fad:
- Koteletterne skal langtidssteges, så kødet er saftigt og mørt
- Både bacon og cocktailpølser er nødvendige (prøv eventuelt med ostepølser)
- Om man er til perleløg eller ej, så giver de rigtig meget smag til denne ret
- Sørg for at koge fløde godt ind. Det giver en meget mere cremet sovs
- Server eventuelt koteletterne med lidt asier på siden
Hvis du har andre gode tips, er du meget velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet.