Lammekølle med timian og hvidløg
Antal
4
personerForberedelse
15
minutterTilberedelse
1
time25
minutterTid i alt
1
time40
minutterLammekølle med timian og hvidløg er lige til at sætte tænderne i – den bliver super saftig og fyldt med smag! Vi serverer den normalt i påsken, når der skal hygges lidt ekstra for familien og vennerne. Traditionen tro serverer vi den med vores cremede flødekartofler og en frisk hjemmelavet tzatziki.
Ingredienser
1 stk lammekølle
6 fed hvidløg
6 spsk olivenolie
6 stilke frisk timian
salt & peber
Fremgangsmåde
- Bland olivenolie, timian, salt og peber sammen
- Klargør hvidløgene og skær dem alle over i halve
- Tag en lille skarp kniv og skær små huller i lammekøllen og udfyld hullerne med hvidløg
- Læg lammekøllen i et ildfast fad og hæld blandingen med olivenolie og krydderier over
- Sørg for at det kommer godt rundt om lammekøllen, brug eventuelt hænderne
- Tænd ovnen på 200°C. Når ovnen er klar sættes lammekøllen ind i 25 minutter
- Dæmp derefter varmen til 170°C, og lad lammekøllen få yderligere 60 minutter
- Lad lammekøllen hvile i ca. 10 minutter inden den skæres
Vil du gemme opskriften?
Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest
Følg med i nye opskrifter
Like us on Facebook