Lammekølle med timian og hvidløg

Lammekølle med timian og hvidløg

5 af 63 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Aftensmad, Favoritter, OpskrifterSværhedsgrad: Middel
Antal

4

personer
Forberedelse

15

minutter
Tilberedelse

1

time 

25

minutter
Tid i alt

1

time 

40

minutter

Lammekølle med timian og hvidløg er lige til at sætte tænderne i – den bliver super saftig og fyldt med smag! Vi serverer den normalt i påsken, når der skal hygges lidt ekstra for familien og vennerne. Traditionen tro serverer vi den med vores cremede flødekartofler og en frisk hjemmelavet tzatziki.

Ingredienser

  • 1 stk lammekølle

  • 6 fed hvidløg

  • 6 spsk olivenolie

  • 6 stilke frisk timian

  • salt & peber

Fremgangsmåde

  • Bland olivenolie, timian, salt og peber sammen
  • Klargør hvidløgene og skær dem alle over i halve
  • Tag en lille skarp kniv og skær små huller i lammekøllen og udfyld hullerne med hvidløg
  • Læg lammekøllen i et ildfast fad og hæld blandingen med olivenolie og krydderier over
  • Sørg for at det kommer godt rundt om lammekøllen, brug eventuelt hænderne
  • Tænd ovnen på 200°C. Når ovnen er klar sættes lammekøllen ind i 25 minutter
  • Dæmp derefter varmen til 170°C, og lad lammekøllen få yderligere 60 minutter
  • Lad lammekøllen hvile i ca. 10 minutter inden den skæres

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*