Det er ikke svært at få en saftig flæskesteg med sprøde svær, det kræver bare at man har god tid.
Flæskestegen bliver uden tvivl bedst, når den steges i ovnen ved lave temperaturer. Det smelter en masse af fedtet og sikrer en meget saftig flæskesteg.
Det er vigtigt at kernetemperaturen på flæskestegen aldrig kommer over 65°C, da den herefter hurtigt bliver tør. Sørg derfor altid for at bruge et stegetermometer, så du kan holde øje med kødet.
Jeg sætter altid et ildfast fad med vand i bunden af ovnen. Det er min erfaring, at det hjælper kødet til at holde på en masse saft og smag.
En anden fordel ved at langtidsstege den, er at den passer sig selv fint i ovnen, imens man laver alt andet tilbehør klar.
Efter min mening er resterne det bedste ved en flæskesteg. Så er der nemlig dømt flæskestegssandwich dagen efter, og det er altid en sikker vinder herhjemme.

De første 20 – 30 Minutter, skal en Flæskesteg være på hovedet, i en mængde vand der lige dækker Sværene, det er den ultimative måde at lave en god Flæskesteg 🙂