Tærte med bær og crumble

Denne tærte med bær smager skønt med vaniljecreme eller flødeskum til – den skal helst spises lun.
Tærten kan laves uden tærtebunden med bærrene nederst og crumble øverst. Man kan også lave tærten med forskellige bær alt afhængig af hvad man foretrækker.
Hvis man laver tærten med friske bær, er det blot tærtebunden og crumble, der skal i ovnen og bages. Tærtebunden bages 15 minutter som beskrevet i opskriften og crumble lægges på en bageplade med bagepapir og bages til den er gylden.
En god tærte med bær smager også godt sammen med en god hjemmelavet is.
Det er en super sommerdessert, der er dejlig frisk i smagen.

Tærte med bær og crumble

0 af 0 bedømmelser
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Desserter, KagerSværhedsgrad: Let
Antal

8

personer
Forberedelse

20

minutter
Tilberedelse

40

minutter
Tid i alt

1

time 

Denne tærte med bær smager skønt med vaniljecreme eller flødeskum til – den skal helst spises lun.

Ingredienser

  • Tærtedejen:
  • 150 g hvedemel

  • 75 g sukker

  • 1 knsp. salt

  • 125 g smør

  • smør til formen

  • Fyld til tærten:
  • 500 g friske hindbær

  • 2 spsk sukker

  • 1 spsk smør

  • 1,5 dl mel

  • 1 dl havregryn

  • 30 g sukker

  • 80 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 185°C varmluft
  • Bland mel, sukker og salt sammen
  • Skær smørret ud i mindre stykker og bland det godt sammen med melet til det bliver en dejklump
  • Smør tærteformen med smør og tryk dejen ned i formen og op langs kanterne
  • Prik dejen med en gaffel og bag den i ca. 15 minutter
  • Smelt 1 spsk smør på en pande ved jævn varme
  • Tilsæt bærrene og 2 spsk sukker, lad det stå et par minutter mens der røres og stil det så til side
  • I en skål blandes mel, havregryn, sukker og ca. 50 g smeltet smør sammen
  • Konsistensen bliver smuldrende, hvis ikke tilsæt mere smør for at opnå den ønskede konsistens
  • Hæld bærrene i den lune tærteform og tilsæt den smuldrende kagedej ovenpå bærrene
  • Sæt tærten i ovnen ved 220°C i ca. 35-40 minutter

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

hindbaer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*