Tærte med karamel og hasselnødder

Vi faldt over denne tærte med karamel og hasselnødder og den har været en favorit lige siden.
Den tager ingen tid at gøre klar, men kræver lidt tid i ovnen. Efter en times tid bliver den kondenserede mælk til en lækker og cremet karamel.
Tærten smager rigtig godt når den er helt frisk og karamellen er flydende, men den kan sagtens spises kold dagene efter.
Hvis du ikke er så meget til hasselnødder, kan de nemt erstattes af pekannødder eller peanuts.

Tærte med karamel og hasselnødder

5 af 1 bedømmelse
Opskrift af: Vores Opskrifter Kategori: Desserter, KagerSværhedsgrad: Let
Antal

8

personer
Forberedelse

15

minutter
Tilberedelse

1

time 
Tid i alt

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • 180 g hvedemel

  • 100 g lys rørsukker

  • ½ tsk bagepulver

  • 100 g smør

  • 165 g hasselnødder (evt. pekannødder)

  • 1 dåse kondenseret mælk

  • 50 g brun farin

  • 2 spsk ahornsirup

  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 150°C
  • Smelt smør i en gryde
  • Bland mel, rørsukker og bagepulver sammen og tilsæt det smeltede smør
  • Rør dejen sammen
  • Smør et tærtefad
  • Hæld den smuldrende dej i tærtefadet og pres den jævn med fingrene så den dækker bunden og siderne
  • Bland kondenseret mælk, brun farin, ahornsirup og vaniljesukker sammen i en skål
  • Hæld blandingen i tærtefadet
  • Drys de hele hasselnødder på tærten
  • Sæt tærten i ovnen og lad den bage i ca 60 minutter
  • Tærten kan spises både lun og kold

Vil du gemme opskriften?

Følg os @VoresOpskrifter på Pinterest

Følg med i nye opskrifter

Like us on Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*