Denne lækre tærte med kylling, bacon og forårsløg er en af vores favoritter. Den smager helt fantastisk og så kan den være hurtigt klar, til de dage hvor der er lidt travlt. Kyllingen og baconen passer rigtig godt sammen og giver den en masse smag. Forårsløgnene gør den lidt friskere og det passer virkelig godt sammen. Den bliver dejligt luftig og svampet, som en tærte med kylling efter min opfattelse skal være. Længere nede på siden får du hemmeligheden til en god kyllingetærte.
Den er også rigtig god til frokost, hvis du har brug for lidt ekstra lækkert dertil. Du kan sagtens lave den i forvejen og bare varme den op, når du skal bruge den. Den har i hvert fald vores varmeste anbefaling!
Mere om kyllingetærte
Der findes sikkert et hav af forskellige opskrifter på tærter med kylling og bacon, men efter at være kommet frem til denne, laver vi faktisk ikke andre. Det er ikke så ofte vi får spist kyllingetærte, eller bare tærte generelt, men en gang i mellem er det bare nemt og let måltid.
Samtidig er en tærte med kylling jo også altid en sikker vinder til arrangementer, hvor man selv skal medbringe lidt let mad. Ellers er der jo også altid mulighed for at medbringe nogle lækre og nemme frikadeller.
Lav en tærte med kylling og en masse grønt
Normalt holder vi tærten med kylling meget simpel, dvs. der kommer sjældent alt for mange forskellige råvarer i. Derfor er der stadig rig mulighed for at eksperimentere og prøve sig frem med en masse lækre grøntsager. Vi har blandt andet forsøgt med peberfrugter, porre, sukkerærter, broccoli og meget andet i kyllingetærten, så det er bare at prøve sig frem og se, hvad der falder i bedst jord hos jer.
Hemmeligheden bag en god kyllingetærte
Det er altid en ærgerlig fornemmelse, når man får serveret en tærte, med en våd bund og alt for kompakt fyld. Vores definition af en god tærte med kylling er, at bunden skal være perfekt sprød hele vejen under tærten, og så skal fyldet være tilpas luftigt og svampet, så tærten bliver let og meget mere frisk.
Her følger en række råd for at hjælpe dig på vej til den bedste tærte med kylling:
- Bunden bør altid forbages, så den er let sprød inden fyldet tilføjes.
- Brug altid kyllingefileter, eller kødet fra en hel kylling
- Creme fraiche er med til at give fyldet en mere svampet og frisk konsistens
- Pisk æggene godt og længe, så de er helt luftige
- Find en god ost og riv den selv udover toppen – det smager bedre end færdigkøbt revet ost
Du kan også se vores opskrift på laksetærte med spinat her